Praktijkcursus en VGM-instructie reddingsvest

Het dragen van een reddingsvest bij werkzaamheden op- of nabij het water is een vanzelfsprekendheid. Desondanks weet niet iedereen hoe een automatisch reddingsvest op de juiste wijze gedragen moet worden. Voor personen die beroepsmatig een reddingsvest dragen hebben wij een VGM-instructie ontwikkeld.

Tijdens deze cursus leren de deelnemers op de juiste wijze om te gaan met het automatische reddingsvest en ervaren zij hoe het is om met het reddingsvest te water te raken. Door deze ervaring in een gecontroleerde omgeving zullen de deelnemers beter kunnen reageren in een noodsituatie.

Telefoon: 078 78 78 234 Email: [email protected]

Reddingsvest controleren

VGM-instructie automatisch reddingsvest

De cursus begint met een uitgebreide VGM-instructie reddingsvest over de verschillende reddingsvesten en juiste draagwijze. Ook wordt het belang van de juiste controle, goed onderhoud en veilige omgang met het reddingsvest besproken en moeten de cursisten zelf een reddingsvest controleren. We sluiten af met het creëren van bewustwording door gevaren en incidenten te bespreken.

Na het volgen van de VGM-instructie zijn deelnemers in staat om een automatisch reddingsvest op een veilige manier te gebruiken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Praktijkervaring automatisch reddingsvest

Onderdeel van de cursus is de praktijkervaring. In het zwembad krijgt de cursist een automatisch reddingsvest met een drijfvermogen van 275 newton. Onder begeleiding van een instructeur gaan de cursisten één voor één te water. Deze ervaring zorgt voor een verhoogde bewustwording van de juiste draagwijze en voor meer zelfvertrouwen in een panieksituatie.

De cursus duurt in totaal 3 uur. De kosten bedragen € 125,- ex btw per deelnemer. Voor groepen vanaf 15 personen maken we graag een offerte op maat. Ook kunt u bij ons reddingsvesten huren. Bijvoorbeeld voor tijdelijke projecten langs het water of voor evenementen.

  • - Ontvangst
  • - Introductie automatisch reddingsvest
  • - Bewustwording noodzaak reddingsvest
  • - De werking van het reddingsvest
  • - Controles voor dagelijks gebruik
  • - Praktijkoefening in het zwembad


Cursus reserveren