Jachthaven beveiliging
Van beveiligers tot camera's

Boot en jachthaven beveiliging: ervaren havenbeveiligers

In het vaarseizoen is het in uw haven een komen en gaan van bezoekers. Hierdoor kunt u het overzicht soms kwijtraken. Diefstal ligt dan ook op de loer. Een boot of buitenboordmotor is een gemakkelijk doelwit en dat blijkt uit de cijfers: jaarlijks worden ruim 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen. Wij kunnen u helpen bij het beveiligen van uw jachthaven en het adviseren van uw bezoekers.

Het beveiligen van uw jachthaven begint met het in kaart brengen van de risico's. Samen met u brengen we deze veiligheidsrisico's in kaart en kijken we naar een passende invulling van de beveiliging.

Beveiliger als gastheer van uw jachthaven

De aanwezigheid van een beveiliger zorgt voor een groter gevoel van veiligheid bij uw bezoekers en schrikt kwaadwillenden af. Een beveiliger houdt daarbij toezicht en signaleert afwijkende en ongewenste situaties. De beveiliger zal optreden wanneer dat nodig is.

Een beveiliger draagt bij aan de veiligheid van uw jachthaven, maar dat mag niet ten koste gaan van uitstraling en sfeer. Afhankelijk van uw wensen kan de beveiliger uw bezoekers ontvangen en informeren over zaken als huisregels en veiligheid. Of simpelweg het wijzen van de weg. Zij profileren zich vooral als gastheer of gastvrouw waarbij de veiligheid vanzelfsprekend prioriteit heeft.

Offerte aanvragen
Beveiliging
Camerabeveiliging in jachthavens

Cameratoezicht

Camera's zijn een goede aanvulling om uw jachthaven te observeren. Daarnaast hebben duidelijk aanwezige camera's een groot preventief effect om dieven buiten de deur te houden. Mocht er onverhoopt toch een diefstal hebben plaatsgevonden dan is de pakkans een stuk groter wanneer er opnames van zijn.

In de avond of nacht kunnen camera's automatisch een melding geven bij verdachte bewegingen. Onze camera's zien daarbij het verschil tussen een bewegend mens of een ander bewegend object zoals een boom of dier. Hierdoor worden enkel de echt verdachte situaties door het systeem gemeld.

Offerte aanvragen

Beveiligingsboot

Vanaf het water zijn jachthavens vaak eenvoudig toegankelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel diefstallen vanaf het water gepleegd worden. Dieven slepen vaak een boot uit de haven om op veilige afstand de buitenboordmotor te demonteren. Door het inzetten van een beveiligingsboot wordt ook deze toegangsroute bewaakt.

Onze RIB-boten zijn snel, wendbaar en kunnen aanvullend ook voor andere taken in de jachthaven worden ingezet.

Offerte aanvragen
Beveiligingsboot
Alarm in jachthavens

Alarm bij beweging in de nacht

Veel diefstallen in jachthavens vinden plaats in de avond of nacht. Het is belangrijk om een indringer zo snel mogelijk op te merken. Dit kan doormiddel van slimme camera's, bewegingsdetectie of sensoren op steigers. Ook het aanspringen van verlichting bij beweging is een goede methode om indringers af te schrikken.

Op het moment dat één van de systemen een verdachte beweging detecteert, kan deze melding worden doorgezet naar de beveiliging en/of havenmeester. Deze kan op de camerabeelden live meekijken om te zien wat er aan de hand is en indien noodzakelijk de politie inschakelen.

Offerte aanvragen

Quickscan beveiliging en brandveiligheid

De quickscan geeft snel inzicht in de aanwezigheid van veiligheidsvoorzieningen in uw jachthaven. De Arbowet stelt veiligheidsmiddelen verplicht voor de veiligheid van uw medewerkers. Een verzekeraar kan aanvullende eisen stellen wanneer u verzekerd bent voor schade door brand, inbraak of vernieling. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van brandblussers of inbraakbeveiliging. Maar hoe weet u of de aanwezige voorzieningen voldoende zijn? Daarvoor hebben wij de quickscan!

Na het uitvoeren van de quickscan heeft u inzichtelijk welke veiligheidsvoorzieningen toegevoegd of gewijzigd moeten worden. Wij zorgen er vervolgens voor dat alle aandachtspunten op de juiste manier worden ingevuld. Zodat u weer aan de gestelde eisen voldoet.

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Bij een wettelijk verplichte RI&E wordt gecontroleerd of deze in de praktijk juist wordt toegepast. Ook kijken we of het plan van aanpak juist is uitgevoerd. Heeft u geen RI&E maar dit is in uw situatie wel verplicht? Dan begeleiden wij u graag bij het opstellen daarvan.

Offerte aanvragen
Beveiligingsboot