hulpverlening
Vanaf de reddingsboot

Evenementenbeveiliging vanaf de reddingsboot

Als organisator bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers van uw evenement. Bij evenementen die op of aan het water plaatsvinden is het noodzakelijk om voldoende maatregelen te treffen om incidenten te voorkomen. Ook dienen er voldoende hulpverleners aanwezig te zijn om in te grijpen bij incidenten. Wij dragen zorg voor de hulpverlening vanaf het water tijdens uw evenement. Onze hulpverleners hebben de kennis en kunde van watergerelateerde incidenten en zijn vanaf de reddingsboot aanwezig om hulp te verlenen waar nodig.

Naast de inzet als reddingsboot is het ook mogelijk om tal van hand- en spandiensten voor uw evenement te verrichten. Zoals het vervoeren van personen of materiaal over het water, ondersteuning bij opbouwwerkzaamheden, maken van foto en videobeelden, beveiliging vanaf het water en toezicht door uw organisatie.

Alle personen die met onze reddingsboot meevaren vallen binnen de dekking van onze P&I verzekering.

Normstelling incidentbestrijding op het water

Bij evenementen die op of aan het water plaatsvinden is het noodzakelijk om voldoende reddingscapaciteit beschikbaar te hebben. Dit is vastgesteld in het "Handboek incidentbestrijding op het water 2015", opgesteld door het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

De richtlijn "verhoogde gebiedsnorm" stelt dat er binnen 10 minuten minimaal 5 personen (geredden) uit het water gehaald moeten kunnen worden. Met de inzet van Safetyboat voldoet u aan deze norm.

Afhankelijk van het risicobeeld kan het zijn dat de GHOR aanvullende eisen stelt aan de hulpverlening vanaf het water.

Aanvullende safety boat specialismen

Een safety boat is bijzonder flexibel en in te zetten voor uiteenlopende taken. Naast hulpverleners als EHBO/BLS en ALS met de specialisatie waterhulpverlening, kunt u ook kiezen voor aanvullende beveiligers, brandwachten of verkeersregelaars.

Voorbeelden van evenementen waar u onze reddingsboot voor kunt huren.

 • Muziekevenement aan het water (dance, pop, hardcore).
 • Sportevenementen zoals triatlon, roeiwedstrijd of zwemwedstrijd.
 • Zeilwedstrijd
 • Grachtenconcert
 • Havenfestival
 • Varend corso
Offerte aanvragen
reddingsboot huren

Uitrusting aan boord van de reddingsboot

De reddingsboot is standaard uitgerust met de volgende materialen:

 • AED
 • EHBO koffer
 • Thermodekens en latex handschoenen
 • Marifoon
 • Zaklampen
 • Megafoon
 • Twee extra reddingsvesten

Aanvullend kunnen wij onderstaande materialen leveren:

 • Zuurstof
 • Porfotoons
 • Specifieke EHBO materialen op basis van risicobeeld
 • Meerdere reddingsvesten
 • Brandblussers
Reddingsboot voor evenement

Reddingsboot huren voor evenementen in Nederland en België

Al onze reddingsboten zijn eenvoudig trailerbaar. Hierdoor zijn we door heel Nederland en België in te zetten. We bekijken per locatie of er aanvullende vergunningen nodig zijn om te mogen varen of aanleggen. Het is niet altijd mogelijk om de boot dicht in de buurt van het evenement te water te laten. We gaan dan op zoek naar de meest praktische locatie.

Heeft u vragen over het huren van een reddingsboot voor uw evenement? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Offerte aanvragen

Heldere rapportage over onze inzet

Of wij nou met beveiligers, EHBO'ers, brandwachten of enkele met reddingsboot en schipper worden ingezet bij uw evenement, wij bieden u altijd een helder rapport over het verloop van onze inzet. Hierin staat welke incidenten zich hebben voorgedaan en hoe wij daarop hebben gehandeld.

Desgewenst geven wij toelichting over onze werkzaamheden en eventuele incidenten tijdens een gezamenlijke evaluatie. Daarbij kunnen wij advies uitbrengen over de inzet van hulpverleners bij de volgende editie van het evenement.

Offerte aanvragen
reddingsboot huren
Reddingsboot voor evenement

Reddingboot voor EHBO- of beveiligingsorganisaties

Wij werken graag samen met bedrijven die de hulpverlening of beveiliging van een evenement verzorgen, maar niet over de juiste materialen of kennis van waterhulpverlening beschikken. Wij kunnen uw organisatie van advies en informatie voorzien en de materialen verzorgen.

De reddingboot komt altijd met één van onze schippers en kan eventueel worden aangevuld met een hulpverlener of beveiliger van uw eigen organisatie. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de gehele hulpverlening vanaf het water door ons te laten verzorgen. Heeft u vragen of bespreekt u liever telefonisch de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust voor advies.

Offerte aanvragen