Ervaren schippers
Safetyboat

Huur een schipper

Bent u op zoek naar een schipper voor een RIB of snelle motorboot? Wij bieden u de mogelijkheid om uw boot door één van onze schippers te laten varen. Wij hebben schippers met verschillende vaarbewijzen te huur. Aan de hand van het type schip en het soort werkzaamheden kijken we welke schipper het best bij u past.

Schippers voor bedrijven of overheden

Heeft u als bedrijf of overheidsdienst tijdelijk extra schipper(s) nodig? Onze schippers hebben ruime ervaring in het varen met groepen mensen op een RIB. Desgewenst leveren wij schippers die beschikken over KVB1, KVB2, RYA Powerboat level 2, Basiscertificaat marifonie, VCA en rijbewijs BE. Informeer naar de mogelijkheden.

Motorjacht van A naar B

Heeft u een motorjacht aangeschaft maar nog weinig ervaring? Of heeft u zelf geen tijd om uw schip van A naar B te varen? Voor deze gevallen is het mogelijk om uw schip door één van onze schippers te laten varen.

Schipper huren

Taken van de schipper

De schipper is verantwoordelijk voor alles wat er aan boord gebeurd. Hij zorgt voor de veiligheid van de opvarenden en houdt in de gaten of alles volgens de regels verloopt.

Het werk van de schipper begint al ruim voor het varen zelf. Allereerst bekijkt hij waar er gevaren gaat worden. Gelden er lokale regels? Zijn er bijzonderheden? Vlak voordat er gevaren wordt bekijkt hij de weersomstandigheden, controleert de reddingsvesten en de technische aspecten van de boot. Hij zorgt dat alle opvarenden een reddingsvest dragen en informeert hen over de veiligheid aan boord.

Tijdens het varen let de schipper op de veiligheid van de eigen opvarenden, maar ook op die van de overige vaarweggebruikers. Met behulp van de marifoon kan contact worden gezocht met beroepsvaart of Rijkswaterstaat mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan.

Offerte aanvragen