Evenementenhulpverlening vanaf het water met de reddingsboot

Als organisator bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers van uw evenement. Bij evenementen die op of aan het water plaatsvinden is het noodzakelijk om voldoende maatregelen te treffen om incidenten te voorkomen. Ook dienen er voldoende hulpverleners aanwezig te zijn om in te grijpen bij incidenten. Wij nemen de zorg voor de hulpverlening vanaf het water graag voor u uit handen. Hiervoor kunt u onze reddingsboot huren. Onze hulpverleners hebben de kennis en kunde van watergerelateerde incidenten en zijn vanaf de reddingsboot aanwezig om hulp te verlenen waar nodig.

Naast de inzet als reddingsboot is het ook mogelijk om tal van hand- en spandiensten voor uw evenement te verrichten. Zoals het vervoeren van personen of materiaal over het water, ondersteuning bij opbouwwerkzaamheden, maken van foto en videobeelden, beveiliging vanaf het water en toezicht door uw organisatie.

Reddingsboot bij een evenement

Normstelling incidentbestrijding op het water

Bij evenementen die op of aan het water plaatsvinden is het noodzakelijk om voldoende reddingscapaciteit beschikbaar te hebben. Dit is vastgesteld in het "Handboek incidentbestrijding op het water 2015", opgesteld door het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

De richtlijn "verhoogde gebiedsnorm" stelt dat er binnen 10 minuten minimaal 5 personen (geredden) uit het water gehaald moeten kunnen worden. Met de inzet van Safetyboat voldoet u aan deze norm. Afhankelijk van het risicobeeld kan het zijn dat de GHOR aanvullende eisen stelt aan de hulpverlening vanaf het water.

Uitrusting aan boord van de reddingsboot

De reddingsboot is standaard uitgerust met de volgende materialen:

  • icon AED
  • icon EHBO-koffer
  • icon Thermodekens
  • icon Marifoon
  • icon Verlichting/zaklampen
  • icon Megafoon
  • icon Extra reddingsvesten
  •  
Safetyboat bij een evenement
Reddingsboot bij een evenement

Reddingsboot huren voor uw evenement

Onze reddingsboten zijn trailerbaar en hierdoor gemakkelijk te vervoeren door heel het land. Ook voor locaties zonder trailerhelling is het mogelijk om een reddingsboot te huren.

De GGD wenst vaak een rapportage te ontvangen over het aantal zorgcontacten tijdens uw evenement. Wij stellen een rapportage op met het aantal zorgvragen en het verloop van de hulpverleningsinzet vanaf het water. Ook kunnen wij bijdragen aan een gezamelijke evaluatie van de hulpverlening tijdens het evenement.

Reddingboot voor EHBO- of beveiligingsorganisaties

Wij werken graag samen met bedrijven die de hulpverlening of beveiliging van een evenement verzorgen, maar niet over de juiste materialen of kennis van waterhulpverlening beschikken. Wij kunnen uw organisatie van advies en informatie voorzien en de materialen verzorgen.

De reddingboot komt altijd met één van onze schippers en kan eventueel worden aangevuld met een hulpverlener of beveiliger van uw eigen organisatie. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de gehele hulpverlening vanaf het water door ons te laten verzorgen. Heeft u vragen of bespreekt u liever telefonisch de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust voor advies.

Telefoon: 078 78 78 234 Email: [email protected]