Reddingsboot (Stand-by boot) voor de industrie

Bij werkzaamheden boven of langs het water bestaat het risico dat uw medewerkers of medewerkers van onderaannemers te water raken. Om dit risico te beheersen kunt u een safety boat inzetten. Deze reddingsboot ligt stand-by tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden om een drenkeling veilig en snel uit het water te kunnen halen.

De reddingsboot kan ingezet worden in alle industriehavens zoals petroleumhavens en chemiehavens. De boot voldoet aan alle eisen die de havendienst stelt aan het varen in deze havens.

Oppervlakteredding

Bemanning van de reddingsboot

De bemanning van de reddingsboot bestaat uit een hulpverlener en de schipper. In situaties waarbij de werkzaamheden vanaf de boot niet goed zichtbaar zijn, wordt het team aangevuld met een toezichthouder die vanaf de wal zicht houdt.

Al onze medewerkers zijn opgeleid volgens de oppervlaktereddingsmethode die ook door de brandweer wordt toegepast. Daarnaast hebben zij een EHBO en VCA diploma aangevuld met EHBO voor drenkelingen van het Divers Alert Network.

Uitrusting van de reddingsboot

De reddingsboot is uitgerust met een oppervlaktereddingsteam met bijbehorende materialen. Zoals een rescue board, reddingsboeien, werpzakken en droogpakken. Het oppervlaktereddingsteam kan ook drenkelingen redden op plekken waar een boot niet bij kan. Bijvoorbeeld onder een lage steiger bij hoog water. Hierbij kunnen zij maximaal 200 meter vanuit de boot werken.

Reddingsplan drenkelingen

In samenspraak met de opdrachtgever stellen wij vooraf een reddingsplan op. Hierin staat omschreven wie wat doet in geval van calamiteit. Het reddingsplan dient als beknopt draaiboek in geval van een drenkeling. Hierdoor zijn alle partijen optimaal geïnformeerd om op de juiste manier te handelen wanneer dat onverhoopt nodig is.

stand-by reddingsboot industrie