RIB huren? Huur een professionele RIB boot!

Huur een snelle RIB (Rigid Inflatable Boat) voor werkzaamheden of andere activiteiten vanaf het water. Wilt u een rib boot huren? Onze vloot bestaat uit veel verschillende RIB’s. Deze boten zijn voor bedrijfsmatige of overheidsdoeleinden te huur. Met of zonder schipper. Een RIB boot is veilig, betrouwbaar en multi-inzetbaar. Kiest u voor een Safetyboat schipper? Dan bent u verzekert van een veilige vaart.

Wilt u liever een RIB zonder schipper huren? Geen probleem! Wij zorgen voor een uitgebreide instructie aan uw eigen schipper. Daarbij kunnen wij aanvullend het transport naar en van uw werklocatie verzorgen. Wij bieden RIB's in verschillende afmetingen: van 5 tot 10 meter. Al onze boten en schippers zijn goed verzekerd. Laat u de RIB door één van onze schippers besturen? Dan zijn ook alle personen die meevaren verzekerd.

Telefoon: 078 78 78 234 Email: [email protected]

Snelle RIB huren

De Gemini WR780 RIB met 300pk.


Offerte aanvragen

Het huren van een rib boot

RIB verhuur: mogelijke toepassingen

Een RHIB is voor veel verschillende doelen inzetbaar. Zo kunt u een RIB huren voor:

  • - Werkzaamheen op of rond het water
  • - Crewtender
  • - Foto of video opnamen vanaf het water
  • - Extra capaciteit voor overheidsdiensten
  • - Transport van materialen
  • - Ondersteuning bij evenementen
  • - Beveiliging vanaf het water
  • - Begeleiden van sportactiviteiten
  • - De inzet als veiligheidsboot

Wat is een RIB - Rigid Inflatable Boat?

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat, en wordt ook wel rubberboot genoemd. Dit zijn vaartuigen met een opblaasbare (inflatable) rand rondom de boot. Dit wordt ook wel de tube genoemd en is in de meeste gevallen gemaakt van Hypalon. De tube zorgt voor stabiliteit en veiligheid van het vaartuig. Deze stabiliteit komt het meest tot zijn recht bij het maken van een scherpe bocht en onder slechte weersomstandigheden. De boot drijft in principe niet op de tube. De tubes bestaan uit meerdere luchtkamers voor optimale veiligheid.

Onze ribs zijn voorzien van een zogeheten v-hull. Dit is het type ontwerp van de romp. Deze is ontworpen om met zo weinig mogelijk weerstand door het water te kunnen bewegen. De v-hull maakt ribs snel, comfortabel, veilig en zorgt voor goede prestaties onder slechte weersomstandigheden.

Diverse afmetingen ribs

Kleine of grote RIB boot huren

Safetyboat.nl heeft RIB's in diverse soorten en maten beschikbaar voor de verhuur. Hierbij kunt u denken aan boten van 5 tot en met 10 meter lang, van 60pk tot 600pk, met of zonder cabin. Wij adviseren u graag over de juiste boot voor uw situatie.

Onze boten zijn uitgerust met diverse opties zoals ingebouwde marifoon, kaartplotter, dieptemeter, zwaailicht, navigatieverlichting en uiteraard voorzien van de noodzakelijke veiligheidsmiddelen zoals reddingsvesten, een brandblusser en EHBO-doos.

Indien noodzakelijk kunnen wij de ribs uitrusten met aanvullende middelen. Zoals een duikladder, zwaailicht of aanvullende reddingsmiddelen.

Een RIB huren voor professioneel gebruik

Wilt u een RIB huren voor professioneel gebruik? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vloot bestaat uit meerdere RIB boten met ieder hun eigen uitrusting. Ieder vaartuig is ingericht voor professioneel gebruik. Zo hebben veel van onze boten een dieptemeter, sonar, marifoon, AIS en oranje zwaailicht. De exacte uitrusting van iedere RIB boot is op onze vloot pagina te vinden.

Onze RIB’s zijn dan ook uitermate geschikt om te huren voor het uitvoeren van werkzaamheden vanaf het water zoals crewtender, survey, duikwerkzaamheden, filmopnamen, safety boat of stand-by boot. Wij hebben ruimte ervaring met het verhuren van RIB’s en het ondersteunen van diverse werkzaamheden. Voor bedrijven en overheden. Wij ondersteunen, adviseren en helpen dan ook graag met het vinden van een geschikte RIB boot voor RIB charter en het uitvoeren van de werkzaamheden. Desgewenst kunnen wij onze vaartuigen aanpassen als uw situatie hier om vraagt.

Varen met een RIB boot

Onze RIB’s zijn zowel met als zonder schipper te huur. Onze ervaren schippers helpen u graag met het besturen van de boot en het ondersteunen van uw werkzaamheden. Gaat één van uw eigen schippers met het vaartuig werken? Dan dient deze in het bezit te zijn van de juiste vaarbewijzen voor het betreffende vaargebied, marifooncertificaat en de nodige ervaring met het veilig besturen van een RIB boot. Al onze RIB boten zijn een snelle motorboot waarvoor een vaarbewijs verplicht is.

Een RIB huren bij Safetyboat.nl

Al onze vaartuigen zijn per trailer te vervoeren door heel Nederland en daarbuiten. Hierdoor kan een RIB snel ingezet worden op iedere locatie. Bent u op zoek naar het huren van een RIB? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Bekijk de vloot pagina van onze website voor een volledig overzicht van onze vaartuigen. Daarbij zijn wij VCA* gecertificeerd. Ook al onze schippers beschikken over een persoonlijk VCA-certificaat.

Een greep uit onze opdrachtgevers
opdrachtgevers rib huren

Telefoon: 078 78 78 234 Email: [email protected]

Offerte aanvragen