Professionele RIB huren met of zonder schipper

Onze RIB-boten (Rigid Inflatable Boat) zijn voor bedrijfsmatige of overheidsdoeleinden te huur. Een RIB is veilig, betrouwbaar en multi-inzetbaar. Kiest u voor een Safetyboat schipper? Dan bent u verzekert van een veilige vaart.

Het huren van een RIB zonder schipper is ook mogelijk. Daarbij kunnen wij eventueel het transport en instructie verzorgen. Wij bieden RIB's in verschillende afmetingen: van 5 tot 10 meter. Onze boten en schippers zijn goed verzekerd. Ook alle personen die meevaren vallen binnen de dekking van onze P&I verzekering. Daarbij is Safetyboat.nl VCA* gecertificeerd.

Telefoon: 078 78 78 234 Email: [email protected]

RIB huren

Mogelijke toepassingen RIB-verhuur

Een RHIB is voor veel verschillende doelen inzetbaar. Zo kunt u een RIB huren voor:

  • - Beveiliging vanaf het water
  • - Crewtender
  • - Foto of video opnamen vanaf het water
  • - Extra capaciteit voor overheidsdiensten
  • - Transport van materialen
  • - Werkzaamheen op of rond het water
  • - Evenementen

Wat is een RIB - Rigid Inflatable Boat?

RIB staat voor Rigid Inflatable Boat. Dit zijn vaartuigen met een opblaasbare (inflatable) rand rondom de boot. Dit wordt ook wel de tube genoemd en is in de meeste gevallen gemaakt van Hypalon. De tube zorgt voor stabiliteit en veiligheid van het vaartuig. Deze stabiliteit komt het meest tot zijn recht bij het maken van een scherpe bocht en onder slechte weersomstandigheden. De boot drijft in principe niet op de tube.

Onze ribs zijn voorzien van een zogeheten v-hull. Dit is de onderkant van de RIB boot. Deze is ontworpen om met zo weinig mogelijk weerstand door het water te bewegen. Dit maakt ribs snel, comfortabel, veilig en zorgt voor goede prestaties onder slechte omstandigheden.

RHIB huren
Diverse afmetingen ribs

Kleine of grote RIB boot huren

Safetyboat.nl heeft RIB's in diverse soorten en maten beschikbaar voor de verhuur. Hierbij kunt u denken aan boten van 5 tot en met 10 meter lang, van 60pk tot 600pk, met of zonder cabin. Wij adviseren u graag over de juiste boot voor uw situatie.

Onze boten zijn uitgerust met diverse opties zoals ingebouwde marifoon, kaartplotter, dieptemeter, zwaailicht, navigatieverlichting en uiteraard voorzien van de noodzakelijke veiligheidsmiddelen zoals reddingsvesten, een brandblusser en EHBO-doos.

Indien noodzakelijk kunnen wij de ribs uitrusten met aanvullende middelen. Zoals een duikladder, zwaailicht of aanvullende reddingsmiddelen.

Breed inzetbare cabin rib huren

Ook voor het huren van een cabin RIB kunt u bij ons terecht. Een rib met cabin is geschikt voor het varen onder slechtere weersomstandigheden. Onze cabin ribs zijn voorzien van navigatieverlichting, zwaailichten, een kachel, kaartplotter, dieptemeter, marifoons, AIS, radar en diverse veiligheidsmiddelen. Een cabin rib is onder andere te huur voor het uitvoeren van werkzaamheden zoals survey, duikwerkzaamheden, filmopnamen, safety boat of stand-by boot.

Al onze vaartuigen zijn per trailer te vervoeren door heel Nederland en daarbuiten. Bent u op zoek naar het huren van een RIB? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Telefoon: 078 78 78 234 Email: [email protected]

Offerte aanvragen

Cabin RHIB huren