Werken
Vanaf het water

Werkboot huren: Verhuur van robuuste werkboten

Safetyboat heeft een breed scala aan werkboten beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen. Gaat u werkzaamheden verrichten vanaf het water? Wij helpen u graag met een passende boot die aansluit op de werkzaamheden.

Een werkboot is met en zonder schipper te huur. Kiest u voor een Safetyboat schipper, dan bent u verzekerd van een veilige vaart.

Heeft u vragen of bespreekt u liever telefonisch de mogelijkheden? Bel ons gerust voor advies.

Telefoon: (078) 78 78 234 Email: [email protected]

Werkboot huren
HDPE workboat

HDPE werkboot huren

Een HDPE (hogedichtheidpolyethyleen) werkboot is te huren voor het ruigere werk op het water. HDPE is een kunststof gemaakt van aardolie. Het materiaal heeft enkele voordelen ten opzichte van polyester en aluminium. Zo is een HDPE werkboot vrijwel onverwoestbaar, bestand tegen kou en warmte, onderhoudsvriendelijk, recyclebaar en bestand tegen chemicaliën zoals brandstof.

Een HDPE boot wordt dan ook vaak ingezet in situaties waarbij een ander type boot snel schade zal oplopen. Bijvoorbeeld bij het overzetten van personen of materieel op oevers met stenen, strekdammen of bij olieverontreinigingen. HDPE is een materiaal wat niet roest, en dus ook uitermate geschikt is voor gebruik op zout water. Mocht de boot toch beschadigd raken, dan is een snelle on-site reparatie mogelijk.

Onze HDPE werkboten zijn voorzien van een reling in de punt van de boot. Hierdoor kunnen personen gemakkelijk en veilig van wal naar schip, of van schip naar schip lopen. Ook zijn de boten voorzien van hijsogen.

Mogelijke toepassingen HDPE werkboot

 • Het plaatsen van olieschermen
 • Transportbegeleiding
 • Inspecteren van bruggen, sluizen, kribbakens of kades
 • Schoonmaakwerkzaamheden vanaf het water
 • Ondersteuning bij het leggen van kabels en leidingen
 • Tenderen van personen van wal naar schip

Bent u geïnteresseerd in het huren van een HDPE werkboot? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of een offerte op maat.

Offerte aanvragen
HDPE Werkboot huren
RIB workboat

RIB werkboot huren

Rib-boten zijn snel, wendbaar en stabiel. De ideale boot voor het doen van inspecties vanaf het water, vervoeren van personen of houden van toezicht. Een rib is voorzien van een grote tube rondom de boot. Dit zorgt voor stabiliteit maar maakt de boot ook kwetsbaar voor beschadigingen. Ribs zijn dan ook minder geschikt voor het ruige werk.

Mogelijke toepassingen
 • Werkzaamheden op open water of op zee
 • Sonarzoekingen
 • Tenderen van personen vanaf schepen
 • Toezicht en handhaving vanaf het water
 • Flora en fauna inspecties
 • Waterbodemonderzoek
 • Transporteren van personen en goederen

Aluminium werkboot

Onze aluminium werkboten zijn snel, wendbaar en kunnen tegen een stootje. Dit biedt vele mogelijkheden bij werkzaamheden op of aan het water. Daarnaast zijn deze werkboten laag en liggen minder diep dan een RIB. Hierdoor kunnen zij worden ingezet in ondiep water of bijvoorbeeld onder een lage brug.

Mogelijke toepassingen
 • Werkzaamheden in jachthavens
 • Werkzaamheden aan remmingswerk
 • Plaatsen van bouwwerken op of langs het water
Aluminium werkboot

Vaarbewijsplichtige werkboten

Het grootste deel van onze werkboten is vaarbewijsplichtig en vallen onder de snelle motorboot wetgeving. Dit betekent dat ze sneller kunnen varen dan 20km/h. Indien de boten door één van onze schippers wordt bestuurd bent u verzekerd van een veilige vaart. Al onze schippers beschikken over ruime ervaring, de juiste vaarbewijzen, VCA en EHBO certificaten en verzekeringen.

Indien u een losse boot huurt is er sprake van een bareboat contract. Dit houdt in dat u zelf verantwoordelijk bent voor eventuele schade en/of letsel tijdens de huurperiode.

Werkboot zonder vaarbewijs

Motorboten die korter zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 20 km/h mogen bestuurd worden zonder in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Een werkboot die zonder vaarbewijs bestuurd mag worden wordt vaak gebruik voor werkzaamheden op kleine wateren, jachthavens of sloten.

Offerte aanvragen