Werkboot huren: Verhuur van robuuste werkboten

Safetyboat.nl heeft diverse werkboten beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen. Gaat u werkzaamheden verrichten vanaf het water? Wij helpen u graag met een passende boot die aansluit op de werkzaamheden.

Een werkboot is met en zonder schipper te huur. Kiest u voor een Safetyboat schipper, dan bent u verzekerd van een veilige vaart.

Heeft u vragen of bespreekt u liever telefonisch de mogelijkheden? Bel ons gerust voor advies. Tel: 078- 78 78 234

Offerte aanvragen

Werkboot
Waterbouw

HDPE werkboot huren

Een HDPE (hogedichtheidpolyethyleen) werkboot is te huren voor het ruigere werk op het water. HDPE is een kunststof gemaakt van aardolie. Het materiaal heeft enkele voordelen ten opzichte van polyester en aluminium. Zo is een HDPE werkboot vrijwel onverwoestbaar, bestand tegen kou en warmte, onderhoudsvriendelijk, recyclebaar en bestand tegen chemicaliën zoals brandstof.

Een HDPE boot wordt dan ook vaak ingezet in situaties waarbij een ander type boot snel schade zal oplopen. Bijvoorbeeld bij het overzetten van personen of materieel op oevers met stenen, strekdammen of bij olieverontreinigingen. HDPE is een materiaal wat niet roest, en dus ook uitermate geschikt is voor gebruik op zout water. Mocht de boot toch beschadigd raken, dan is een snelle on-site reparatie mogelijk.

RIB werkboot met schipper huren

Rib-boten zijn snel, wendbaar en stabiel. De ideale boot voor het doen van inspecties vanaf het water, vervoeren van personen of houden van toezicht. Een rib is voorzien van een grote tube rondom de boot. Dit zorgt voor stabiliteit maar maakt de boot ook kwetsbaar voor beschadigingen. Ribs zijn dan ook minder geschikt voor het ruige werk.

Offerte aanvragen

RHIB werkboot
Aluminium werkboot

Aluminium werkboot zonder vaarbewijsplicht

Onze kleine aluminium werkboten zijn snel, wendbaar en kunnen tegen een stootje. Dit biedt vele mogelijkheden bij werkzaamheden op of aan het water. Daarnaast zijn deze werkboten laag en liggen minder diep dan een RIB. Hierdoor kunnen zij worden ingezet in ondiep water of bijvoorbeeld onder een lage brug.

Motorboten die korter zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 20 km/h mogen bestuurd worden zonder in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Een werkboot die zonder vaarbewijs bestuurd mag worden wordt vaak gebruik voor werkzaamheden op kleine wateren, jachthavens of sloten.

Vaarbewijsplichtige werkboten en het huren van een werkboot

Het grootste deel van onze werkboten is vaarbewijsplichtig en vallen onder de snelle motorboot wetgeving. Dit betekent dat ze sneller kunnen varen dan 20km/h. Indien de boten door één van onze schippers wordt bestuurd bent u verzekerd van een veilige vaart. Al onze schippers beschikken over ruime ervaring, de juiste vaarbewijzen, VCA en EHBO certificaten en verzekeringen.

Indien u een losse boot huurt is er sprake van een bareboat contract. Dit houdt in dat u zelf verantwoordelijk bent voor eventuele schade en/of letsel tijdens de huurperiode.

huren werkboot