Crewtender tijdens hoogwater in de Waal

Crewtender tijdens hoogwater in de Waal

  • 14-02-2020

Safetyboat.nl heeft tijdens de afgelopen hoogwater periode medewerkers van een bedrijf langs de Waal naar locatie gebracht. Het bedrijf was door de hoge waterstand niet meer via de weg bereikbaar. Bij storingsmeldingen in de nacht is Safetyboat ingezet om een storingsmonteur snel ter plekke te brengen. Overdag zijn de medewerkers van de fabriek per boot naar hun werk gebracht.

Bij een hoge waterstand in de rivieren worden de uiterwaarden bij Tiel onder water gezet door het pompen van water vanuit de Waal in de uiterwaarden. De uiterwaarden dienen als opvanglocatie voor het water zodat de waterstand in de Waal lager wordt. De wegen die door de uiterwaarden lopen komen hiermee onder water te staan.

Overstroomde toegangsweg uiterwaarden Tiel

Een foto van de overstroomde toegangsweg naar de fabriek. Onder normale omstandigheden is hier gras in plaats van water.

Safetyboat afgemeerd langs de Waal

Hier ligt de Safetyboat 04 afgemeerd aan het ponton langs de Waal. Op de achtergrond is de Prins Willem-Alexanderbrug te zien. Speciaal voor deze opdracht heeft Safetyboat.nl een tijdelijk ponton geplaatst. Hierdoor kunnen de medewerkers van de fabriek veilig van en aan boord stappen.