Crewtender voor landmeetkundigen op de Oosterschelde

Crewtender voor landmeetkundigen op de Oosterschelde

  • 27-04-2019

De afgelopen weken hebben wij weer genoten van het zonnige Zeeland. We hebben daar op de Oosterschelde geassisteerd bij werkzaamheden van landmeetkundigen in opdracht van Rijkswaterstaat. Met behulp van een RHIB als crewtender werkboot hebben wij hen naar de diverse locaties op een zandplaat gebracht.

Tussen de nieuwsgierige zeehonden stonden wij tijdens de werkzaamheden stand-by voor eventuele incidenten. Ook in de komende weken zullen wij veelvuldig in Zeeland te vinden zijn voor soortgelijke werkzaamheden.

Bent u ook op zoek naar een werkboot of RIB voor werkzaamheden op en rond het water? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

De Roggenplaat in de Oosterschelde

De Roggenplaat is een zandplaat met een lengte van 7 kilometer. Deze zandplaat ligt midden in de Oosterschelde, voor de Oosterscheldekering. Deze zandplaat valt bij eb droog waardoor stukje bij beetje zand wegspoelt. Daardoor is er jaar in, jaar uit minder plek voor vogels om voedsel te zoeken en voor zeehonden om hun jongen te zogen. 

Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten hebben in het najaar van 2019 een grote reddingsoperatie op touw gezet. Een verse laag zand van 1,4 miljoen kuub moet ervoor zorgen dat de grootste en meest voedselrijke zandplaat van de Oosterschelde, de Roggenplaat, een rijk gedekte tafel blijft voor vogels en rustplek voor zeehonden