EHBO cursus voor watersporters: Divers Alert Network

EHBO cursus voor watersporters: Divers Alert Network

  • 16-07-2020

Als watersporter is het risico groot dat je voor langere tijd op jezelf bent aangewezen wanneer er iets fout gaat. Het is daarom aan te raden om jezelf goed voor te bereiden op een noodsituatie. Het Divers Alert Network (DAN) biedt EHBO cursussen aan die juist voor watersporters uitkomst bieden in geval van nood.

DAN staat voor Divers Alert Network. Dit is een groep van non-profitorganisaties die zich inzet voor het verbeteren van de duikveiligheid voor duikers. De EHBO cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor ongelukken die op en rond het water plaatsvinden. Daarbij maken ook de standaard EHBO-handelingen deel uit van de trainingen. Hierdoor zijn de eerste hulp trainingen van DAN uitermate geschikt voor watersporters en professionele hulpverleners die op of rond het water actief zijn.

Een EHBO diploma van DAN wordt niet alleen in Nederland, maar ook in veel andere landen erkend. Zo heb je ook op vakantie, of bij werkzaamheden in het buitenland, een erkend EHBO diploma op zak.

Toedienen van zuurstof aan drenkelingen

Het toedienen van zuurstof aan drenkelingen vergroot de overlevingskans. De zuurstof trainingen van DAN stellen de hulpverlener in staat om op de juiste wijze zuurstof toe te dienen aan een drenkeling. Het Divers Alert Network heeft hiervoor drie verschillende cursussen beschikbaar die allen in één dag gevolgd kunnen worden. Deze cursus is een aanvulling op de standaard EHBO cursus.

Alle EHBO cursussen van het Divers Alert Network zijn te vinden en te reserveren op de website: https://eerstehulp.training