Nieuwe Gemini 550 RIB in aanbouw - Safetyboat.nl

Nieuwe Gemini 550 RIB in aanbouw - Safetyboat.nl

  • 05-01-2017

Onze nieuwste safetyboat is eind 2016 aangekomen in Nederland. De Gemini 550 wordt de komende weken verder afgebouwd. De motor, console, seats en diverse apparatuur worden geïnstalleerd waarna we de eerste vaart met de nieuwe RIB in maart 2017 kunnen gaan uitvoeren.

We hebben gekozen voor het model 550 vanwege de wendbaarheid van de boot. Dit model is zowel op de grotere wateren als smalle grachten in te zetten. Er zijn zes zitplaatsen en twee staanplaatsen aan boord. Daarnaast zal deze boot worden voorzien van extra apparatuur voor sonar doeleinden.

Waarom Gemini?

Gemini ribs zijn relatief nieuw op de Nederlandse wateren. Het merk heeft echter zijn sporen ruim verdiend in het buitenland. Gemini bouwt haar boten voor professionele gebruikers zoals redding- en politiediensten. De door ons bestelde Gemini 550 RIB is de eerste in Nederland. Dit type wordt het meest gebruikt door de Zuid-Afrikaanse National Sea Rescue Organisation (NSRI).

Gemini is afkomstig uit Kaapstad in Zuid-Afrika. Zij produceren daar al meer dan 30 jaar RIB-boten voor redding, politie en militaire doeleinden. De boten worden uitvoerig getest in de ruige wateren van Zuid-Afrika.

In deze video ziet u beelden van de Gemini 650. Dit is vrijwel de zelfde boot, maar dan een meter langer.