Safetyboat.nl laat HDPE landingsvaartuig bouwen

Safetyboat.nl laat HDPE landingsvaartuig bouwen

  • 25-01-2022

Safetyboat.nl heeft Tideman Boats B.V. uit Hoorn de opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw 10 meter landingsvaartuig. De boot zal worden gemaakt van HDPE. Dit materiaal is 100% recyclebaar, heeft een lage carbon footprint en gaat langer mee dan andere materialen.

Het nieuwe vaartuig zal worden ingezet voor verschillende opdrachtgevers. Het landingsvaartuig is uitermate geschikt om personen, materialen en kleine voertuigen over het water te vervoeren en af te zetten op minder toegankelijke locaties.

Specificaties van het vaartuig

Het nieuwe landingsvaartuig zal 10 meter lang en 2,90 meter breed worden. De boot wordt voortgestuwd door twee 115pk buitenboordmotoren. Dit zorgt voor een topsnelheid van rond de 55km/h. Daarnaast zal het vaartuig worden voorzien van navigatieverlichting, werkverlichting, een kachel, davit kraantje, oranje zwaailicht, marifoons, AIS, digitale kaartplotter, dieptemeter en anker.

Ook zal het vaartuig een moonpool krijgen waardoor diverse apparatuur geplaatst kan worden om peilwerkzaamheden mee uit te kunnen voeren. De boot is over de weg te transporteren met behulp van een boottrailer.

Wilt u dit vaartuig of één van onze andere vaartuigen huren? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.