Medewerkers steenfabriek Echteld met de boot naar hun werk

Medewerkers steenfabriek Echteld met de boot naar hun werk

  • 08-02-2021

Medewerkers van steenfabriek Wienerberger Schipperswaard gaan vanaf 1 februari met de boot naar hun werk. In verband met hoogwater in de grote rivieren is de toegangsweg naar de fabriek niet meer toegankelijk. De toegangsweg loopt door een uiterwaard. Deze wordt met behulp van een gemaal onder water gezet om het hoge waterpeil in de rivier zoveel mogelijk te beperken. De verwachting is dat deze situatie enkele weken zal duren.

Naast de hoge waterstand zorgt ook de hevige sneeuwval er voor dat de fabriek lastig bereikbaar is. Met de inzet van een werkboot van Safetyboat.nl kunnen de medewerkers veilig en snel naar hun werk worden gebracht. Bij de fabriek is een tijdelijk ponton geplaatst waar de medewerkers op en af kunnen stappen. Ook worden er maatregelen getroffen in verband met corona.

De medewerkers van de steenfabriek zijn het varen met hoogwater wel gewend. Ook voorgaande jaren is er tijdens hoogwater met een bootje gevaren. “Of we gaan met de duck, dat is een oud amfibievoertuig waarmee we door het water kunnen” aldus een van de medewerkers. Dit voertuig wordt niet meer ingezet omdat het varen vanaf de dijk sneller en veiliger is. Deze bijzondere omstandigheden zijn ook niet onopgemerkt gebleven in de media. Zowel de NOS, RTL, het AD en Omroep Gelderland kwamen langs om verslag te doen.