Safetyboat.nl neemt nieuwe Gemini WR780 RIB in gebruik

Safetyboat.nl neemt nieuwe Gemini WR780 RIB in gebruik

  • 20-02-2021

Deze week is onze vloot uitgebreid met een nieuwe Gemini WR780 RIB. Deze RIB (Rigid Inflatable Boat) is uitgerust met een 300 PK buitenboordmotor. Het nieuwe vaartuig zal worden ingezet voor diverse opdrachtgevers en wordt toegevoegd aan onze RIB verhuur vloot.

Dit nieuwe vaartuig is uitermate geschikt voor gebruik op de grotere vaarwegen, meren en voor op zee. Hij is ontworpen om ook onder slechte weersomstandigheden goed te presteren. Zo kan met deze RIB onder de meest uiteenlopende omstandigheden veilig worden gewerkt.

Het vaartuig is over de weg verplaatsbaar door middel van een boottrailer. Net als onze andere vaartuigen kan ook deze boot door het hele land en daarbuiten worden ingezet. Safetyboat.nl verhuurt ribs van 5 tot 10 meter. Meer informatie over het huren van een RIB is te vinden op de RIB huren pagina van deze website.

Technische specificaties

Deze nieuwe Gemini WR780 RIB is een boot uit de nieuwe X-class serie van Gemini Marine. Voor dit vernieuwde model zijn verbeteringen doorgevoerd op het gebied van het technisch ontwerp, betrouwbaarheid, bouwkwaliteit, duurzaamheid en het gebruik van nieuwe technieken en materialen, waaronder vacuĆ¼m infusie en een foam filled hull. De boot is volledig gebouwd volgens de ISO 6185 normering.

De boot is 7,80 meter lang en iets minder dan 3 meter breed. De hypalon tube bestaat uit maarliefst 7 compartimenten voor optimale veiligheid. Het vaartuig wordt voortgestuwd door een 300 PK buitenboordmotor van Suzuki. Hiermee valt een maximale snelheid te behalen van rond de 46 knopen (85km/h).

De RIB is in te zetten voor

De nieuwe RIB kan worden gehuurd en ingezet voor alle denkbare werkzaamheden op en rond het water. Bijvoorbeeld als crewtender (het vervoeren van personen over het water), het uitvoeren van inspectiewerkzaamheden vanaf het water, toezicht en handhaving vanaf het water, het maken van foto of video opnames vanaf het water, het transporteren van kleine materialen, het begeleiden van sportevenementen die op het water plaatsvinden of om aanvullende capaciteit toe te voegen voor havendiensten of andere overheidsinstanties zoals BOA, gemeente, provincie, Politie, Brandweer, Rijkswaterstaat of Staatsbosbeheer.

Over Gemini Marine ribs

Alle ribs van Safetyboat.nl zijn gebouwd door Gemini Marine. Gemini Marine is een in Kaapstad, Zuid-Afrika gevestigde producent van ribs. Het bedrijf begon in 1979 met het ontwerpen en bouwen van ribs voor professioneel gebruik. Vanaf 1984 bouwen zij alle vaartuigen voor de vloot van de National Sea Rescue Institute (NSRI) van Zuid-Afrika. Inmiddels worden de ribs van Gemini Marine over de hele wereld gebruikt. Met name door professionals van het leger, politieorganisaties en reddingsorganisaties. 

Professionele RIB of degelijke werkboot huren

Naast deze nieuwe Gemini RIB hebben wij een groot aanbod aan vaartuigen te huur. Een RIB of werkboot is met en zonder schipper te huren. Gaat u werkzaamheden verrichten vanaf of nabij het water? Wij helpen u graag met een passend vaartuig. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gemini WR780 RIB

Gemini RIB