Reddingsboten bij nationale wedstrijd op vernieuwde Spiegelwaal

Reddingsboten bij nationale wedstrijd op vernieuwde Spiegelwaal

  • 06-09-2017

Afgelopen zaterdag heeft Safetyboat.nl met de inzet van twee reddingsboten de hulpverlening (EHBO) vanaf het water verzorgd bij de eerste editie van de Triathlon 024 in Nijmegen. Het prachtige vernieuwde Lentse rivierpark was voor het eerst het toneel voor een nationaal sportevenement. Deze locatie rondom de Spiegelwaal is onlangs volledig vernieuwd en moet de komende jaren uitgroeien tot een nationaal parcours voor sprint-triatlons.

Met twee snelle reddingsboten hebben wij alle zwemmers begeleid naar de eindstreep. Dit deden wij in goede samenwerking met de hulpverleners (EHBO) aan de wal. Alle zwemmers hebben de eindstreep zonder hulp weten te halen. Wij kijken samen met de organisatie van het evenement terug op een veilig en succesvol verloop.

Over de Spiegelwaal bij Nijmegen

De Spiegelwaal is een nevengeul van de Waal bij Nijmegen. De geul is ongeveer 4 kilometer lang en werd tussen 2013 en 2015 aangelegd. Dit gebeurde in het kader van het project Ruimte voor de Waal, onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier. De Spiegelwaal moet de capaciteit in de bocht van de Waal vergroten en het waterpeil verlagen waardoor er bij hoog water meer water opgevangen kan worden. De nieuwe Spiegelwaal is uitermate geschikt voor watersport en evenementen omdat het geen doorgaande vaarroute is.