Safetyboat neemt nieuw vaartuig in gebruik

Safetyboat neemt nieuw vaartuig in gebruik

  • 19-10-2019

Onlangs hebben wij onze vloot uitgebreid met een nieuwe multifunctionele werkboot. Deze Alukin 750 met 150pk OXE dieselmotor is uitgerust als reddingsboot en ook inzetbaar voor vele andere taken. Bijvoorbeeld als werkboot, vaartuig voor scheepvaartbegeleiding, survey, crewtender of voor vervoer van materialen over het water.

Het nieuwe vaartuig is uitgerust met diverse technische middelen zoals sonar, radar, AIS transponder, marifoons en gasdetectiemeters. Hiermee maken wij ons dagelijks werk veiliger en gemakkelijker. De werkboot heeft voorop een grote bedienbare klep waarmee materialen en bijvoorbeeld een Quad over het water vervoerd kunnen worden.

De bedienbare klep biedt niet alleen voor materialen en voertuigen uitkomst. Ook het redden van drenkelingen is met behulp van deze boot een stuk gemakkelijker. De klep zakt tot in het water waardoor een slachtoffer eenvoudig aan boord geholpen kan worden. Hiervoor is de boot aanvullend uitgerust met een drenkelingennet, reddingsboeien, een kuipbrancard en voldoende EHBO-middelen.

"Wij zijn erg blij met het nieuwe vaartuig. Hiermee kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. En met de winterse periode in aantocht zitten onze mensen er warm en droog bij." vertelt Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.nl.

De boot is voorzien van een opbouw welke plaats biedt aan tenminste 6 personen. De opbouw wordt verwarmt met een kachel, wat het werken in winterse omstandigheden ook zeer aangenaam maakt. De krachtige dieselmotor zorgt voor een maximale snelheid van 50 km/h ten opzichte van het water.

Bent u opzoek naar een reddingsboot, werkboot of crewtender? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden.