Scheepvaartbegeleiding
Veiligheid & doorstroming

Scheepvaartbegeleiding: Veiligheid & doorstroming op de vaarweg

Bij werkzaamheden op en rond het water en waterevenementen kan het noodzakelijk zijn om aanvullende maatregelen te nemen voor de scheepvaartbegeleiding. Bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan kunstwerken als bruggen en sluizen, baggerwerkzaamheden, grootschalige waterevenementen en andere activiteiten op of langs een drukke vaarweg.

Onze specialisten nemen de zorg voor veiligheid en doorstroming van het scheepvaartverkeer voor u uit handen. Zij zijn hiervoor bijzonder nautisch onderlegd met de juiste opleidingen en certificaten om verkeersaanwijzingen te mogen geven op het water.

Safetyboat beschikt over een eigen patrouillevaartuig die voor de scheepvaartbegeleiding ingezet kan worden. De nautisch verkeersregelaar kan in overleg vanaf een ander schip ingezet worden. Heeft u aanvullende wensen voor het inzetten van een nautisch verkeersleider? Wij bespreken graag de mogelijkheden en voorzien u vrijblijvend van advies.

Vaarwegmanagementplan (VWMP)

Tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden wordt een vaarwegmanagementplan opgesteld. In dit plan staat onder andere omschreven welke werkzaamheden er plaatsvinden, welke hinder dit veroorzaakt voor de vaarweggebruikers en welke maatregelen er genomen worden om de hinder te beperken.

Wanneer is scheepvaartbegeleiding noodzakelijk?

Het inzetten van actieve scheepvaartbegeleiding gebeurd in de meeste gevallen als uw werkzaamheden zorgen voor hinder of gevaar voor de scheepvaart. Hierbij kunt u denken aan lassen en slijpen boven de vaarweg (bijvoorbeeld een brug), uitvoeren van grondboringen in de vaarweg, baggerwerkzaamheden in de vaargeul of heiswerkzaamheden met een drijvend bok waarbij het anker in de vaarweg ligt. Daarnaast kan scheepvaartbegeleiding wenselijk zijn wanneer de golfslag van passerende schepen bij uw werkzaamheden hinder kunnen veroorzaken.

Borden & betonning

Safetyboat kan tevens ondersteuning bieden bij het leveren en plaatsen van borden, betonning of ballenlijnen ten behoeve van de werkzaamheden langs het vaarwater. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u vragen of bespreekt u liever telefonisch de mogelijkheden? Bel ons gerust voor advies.

Telefoon: (078) 78 78 234 Email: [email protected]

Scheepvaartbegeleiding