Veiligheidscoördinatie
Op het water

Veiligheidscoördinatie op het water

Het coördineren van de hulpverlening op en rond het water vergt specialistische kennis. Bijvoorbeeld over de wet- en regelgeving op het water, de inzet van hulpverleners en de communicatie met de scheepvaart. Voor het evenement plaats kan vinden worden de risico’s geanalyseerd. Op basis hiervan wordt een veiligheidsplan opgesteld. In het veiligheidsplan worden de maatregelen beschreven die de veiligheid op het evenement bevorderen. De veiligheidscoördinator stemt vervolgens met alle betrokken partijen af wat er van hen wordt verwacht.

Tijdens het evenement vormt de veiligheidscoördinator de schakel tussen alle hulpverleners en de organisatie van het evenement. Hij is verantwoordelijk voor het vlotte verloop van de hulpverlening en goede communicatie tussen organisatie en overheid. Wanneer het evenement plaatsvindt op een drukke vaarweg, komt daar ook de communicatie met Rijkswaterstaat, Politie, pleziervaart en beroepsvaart bij.

Veiligheid safetyboat

Coördinator evenementenveiligheid huren

Onze ervaren veiligheidscoördinatoren helpen u graag om uw evenement veilig te laten verlopen. Zij kunnen u helpen met het opzetten van een veiligheidsplan, het begeleiden van de vergunningsaanvraag en het coördineren van het evenement. Naast de coördinatie kunt u ook bij ons terecht voor het huren van reddingsboten, EHBO’ers, verkeersregelaars, brandwachten en beveiligers. Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

Offerte aanvragen