Met Youtuber MasterMilo het water op bij Arnhem

  • 23-08-2021

Youtuber MasterMilo kreeg van één van zijn kijkers een tip: er zou een tank uit WWII op de bodem van de Nederrijn bij Arnhem liggen. Ook de eventuele locatie was bij hem duidelijk. Het leek zowel MasterMilo als ons een sterk verhaal. Om alles uit te sluiten gingen we het water op om met sonar te zoeken. 

We konden van alles zien op de sonarbeelden. Een oude brugpijler, damwanden en andere kleine objecten. Niets wees op de aanwezigheid van een gezonken tank. Niet zo vreemd ook. De hoofdvaarwegen worden goed bijgehouden door Rijkswaterstaat. Als er al een tank ligt dan ligt die diep begraven. Al met al een leuke dag gehad en leuke beelden gemaakt. Van deze opnamen zijn twee video’s op Youtube verschenen. De video boven aan deze pagina laat het zoeken zelf uitgebreid zien. 

Op de video hier onder zijn de meer spectaculaire beelden van de vaartocht te zien. We hebben gevaren met onze Gemini WR780 RIB. De 300pk buitenboordmotor van deze boot zorgt voor een topsnelheid van rond de 85km/h. Meer weten over RIB huren of onze andere vaartuigen? Bekijk onze vloot of neem contact met ons op.

Over MasterMilo op Youtube

MasterMilo en de Werkplaatsvlog zijn twee populaire kanalen op Youtube over techniek. Beide kanalen zijn bedacht door engineer Emile Luijben die dagelijks video’s maakt. De video’s gaan hoofdzakelijk over het engineeren en maken van bijzondere voertuigen. Op dit moment gaan de video’s over het restaureren van een type 69-II tank uit de Golfoorlog. Deze tank is door MasterMilo uit Engeland gehaald en bevond zich in een erbarmelijke staat. Het is het team van MasterMilo gelukt om de motor volledig te restaureren en de tank weer rijdend te maken. Het Youtube kanaal van MasterMilo wordt op dit moment door meer dan 750.000 personen gevolgd.