Veiligheid bij vernieuwen Beatrixbrug en Kogerpolderbrug

Veiligheid bij vernieuwen Beatrixbrug en Kogerpolderbrug

  • 12-11-2018

De provincie Noord-Holland laat de Beatrixbrug aan de N246 in Westknollendam vervangen. Dit is onderdeel van het trajectonderhoud N246 – N244 waarbij zowel de Beatrixbrug als de Kogerpolderbrug worden vervangen. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om ook de wegen te vernieuwen.

Aannemer Dura Vermeer heeft Safetyboat gevraagd om te zorgen voor de veiligheid van de mensen die op en aan het water werken, de recreanten en de beroepsvaart. Daarnaast ondersteunen wij bij de werkzaamheden door het vervoeren van personen en materieel op de bouwplaats. Hierdoor kan veilig en efficiënt worden gewerkt.

Veilige werkomgeving op het water

Tijdens de werkzaamheden zijn wij met een boot aanwezig om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Wij letten op de omgeving zodat de werklieden zich primair kunnen richten op de werkzaamheden. Passerende pleziervaart wordt door ons geattendeerd op de werkzaamheden zodat zij veilig kunnen passeren. Waar nodig informeren en adviseren wij over de te nemen route, bijvoorbeeld tijdens een stremming.  Daarbij zijn wij ook de schakel tussen de centrale brugbediening, vaarwegbeheerder en de mensen op de bouwplaats.

Ondersteuning vanaf het water

Naast het zorgen voor een veilige werkomgeving op het water ondersteunen wij ook bij de werkzaamheden zelf. Zoals het verslepen van pontons, plaatsen van ballenlijnen, overzetten van mensen en materialen en het varen met mensen die vanaf het water werkzaamheden of inspecties uitvoeren.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening bij waterbouwprojecten? Neemt u dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden.