Safetyboat schittert in openluchtconcert Aida in concert

Safetyboat schittert in openluchtconcert Aida in concert

  • 29-06-2019

Producent Stage entertainment heeft dit jaar een speciale concertversie van de musical Aida geproduceerd. Twee van onze boten hebben een mooie rol mogen vervullen tijdens dit unieke musicalconcert in de openlucht. Het concert vond plaats op het Autotron terrein nabij ‘s-Hertogenbosch.

Het concert speelt zich af in de setting van een archeologische opgraving. Het publiek keek uit op het prachtige openluchtpodium met daarachter het water. In het begin van het concert kwamen de soldaten met de hoofdrolspelers via het water aan met twee van onze boten.

De musical Aida heeft haar succes eerder bewezen in de periode van 21 oktober 2001 tot en met 3 augustus 2003. In de Nederlandse vertaling van Martine Bijl, in het Circustheater in Scheveningen. De musical werd in totaal 648 keer opgevoerd en trok ruim 1,2 miljoen bezoekers.

Het verhaal van Aida

Het verhaal van Aida in concert speelt zich af in de tijd van de farao's in Egypte. Het land is in die tijd in oorlog met haar buurland Nubië. Tijdens een tocht op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames, aan de oever van de Nijl, een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Wat Radames op dat moment nog niet weet is dat Aida de dochter van de koning is. Radames is op slag onder de indruk van Aida. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Er ontstaat al snel een lastige situatie: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder dat hij het beseft roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.