Safetyboat.nl biedt praktijkgerichte rib-trainingen

Safetyboat.nl biedt praktijkgerichte rib-trainingen

  • 09-07-2019

Safetyboat is gespecialiseerd in veiligheid op en rond het water. Om de veiligheid op de Nederlandse wateren nog beter te waarborgen, biedt Safetyboat vanaf vandaag zeer praktijkgerichte rib-trainingen aan schippers van een Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB). De trainingen richten zich op de professional die zijn vaardigheden wil optimaliseren maar ook de recreatieve watersporter die op zoek is naar een praktijktraining kan terecht bij Safetyboat.nl.

RIB-training vanuit de praktijk

"Met gerichte praktijkoefeningen, vaardigheidstrainingen en goede theorie leer je hoe je zelfstandig en veilig een snelle motorboot bestuurt. Er komt van alles aan bod tijdens de diverse trainingen; van communiceren met de verschillende partijen tot vaartechnieken, veiligheidscontroles, het leren kennen van de systemen aan boord en nog veel meer", vertelt Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.nl.

"Safetyboat beschikt over alle materialen en twee boten, maar het is ook mogelijk om je eigen vaartuigen en materialen te gebruiken, zodat je die nog beter leert kennen." "De door onszelf ontwikkelde trainingen zijn vanuit de praktijk tot stand gekomen. We werken nauw samen met instructeurs die jarenlange ervaring hebben bij de brandweer en de specialistische nautische afdeling van de politie".

Training en opleiding voor de brandweer

Naast de trainingen biedt Safetyboat ook een opleiding aan voor brandweerinstructeurs zodat zij zelf de trainingen kunnen geven binnen hun korps. Safetyboat is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht en helpt organisaties door het hele land met verschillende vaartrainingen. Martijn: "We richten ons vooral op de professionele branche waaronder de brandweer, handhaving/politie, organisaties met schippers en personen die beroepsmatig een RHIB besturen."

RIB-training voor watersporters

Voor de recreatieve watersporter biedt Safetyboat beginnerstrainingen en trainingen gericht op het uitbreiden van vaardigheden. Martijn legt uit: "Zeker met een snelle boot zoals een RHIB is veiligheid zeer belangrijk op het water, dat willen we de recreatieve watersporter ook bieden. Zo leer je op een professionele manier deel te nemen aan het scheepvaartverkeer."

U vindt de verschillende vaartrainingen op https://rhib.training Neem gerust contact met ons op voor advies en het bespreken van de mogelijkheden.